Μικροκάψουλες χαρίζουν στα ρούχα την «τέλεια θερμοκρασία» - / -Κοκτέιλ εικονικής πραγματικότητας ξεγελούν τις αισθήσεις [Βίντεο] - / -Σε πιλοτική λειτουργία το πρώτο εξουσιοδοτημένο κατάστημα Xiaomi - / -Στα 22 εκατομμύρια ευρώ η λεία από τις «απαγωγές» αρχείων - / -Δωρεάν «η απολύτως απαραίτητη προστασία PC» από την Kaspersky - / -Σε λειτουργία το πρώτο ασανσέρ αυτοκινήτων για την υπερταχεία Hyperloop - / -Είκοσι χρόνια μετά, η Adobe ανακοινώνει το τέλος του Flash στο WWW - / -Α.Ι.: «Μη φοβάστε» λέει ο Ζούκερμπεργκ, «δεν ξέρει» απαντά ο Μασκ - / -Διαγωνισμός #LookBackAtNikon στο Instagram για τα 100 χρόνια Nikon - / -Στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ, οι ασυνεπείς συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας - / -Πρωτοβουλία για την κατάρτιση επαγγελματιών φωτογράφων από την Epson

BLOG

Οι νεες διαστασεις εικονων για τις Facebook Pages 2014 [Infographic]

Το Facebook αναμένεται σύντομα να αλλάξει την εμφάνιση όλων των σελίδων του, καθώς το Μάρτιο είχε ανακοινώσει τη νέα εμφάνιση η οποία ακόμη δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις σελίδες. Η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με το περιεχόμενο το οποίο εμφανίζεται μονάχα στο δεξί μέρος και όχι αριστερά και δεξιά. Παρόλα αυτά, ενδιαφέρον έχει να δούμε τι αλλάζει και γραφιστικά, όσον αφορά τις διαστάσεις εικόνων για το περιεχόμενο και για πληροφορίες της σελίδας.

Facebook εξώφυλλο (cover)

facebook-pages-new-cover-photo-2014-620x229

Σημαντική αλλαγή στο εξώφυλλο στις νέες Facebook σελίδες, είναι η ενσωμάτωση του ονόματος και της κατηγορίας της σελίδας, καθώς επίσης και διαφόρων άλλων επιλογών (like, follow κλπ), στο κάτω μέρος του. Η εικόνα προφίλ παραμένει ως έχει.

Προτεινόμενο upload για το εξώφυλλο είναι σε διαστάσεις 851×315 px και άνω, ενώ για την εικόνα προφίλ σε διαστάσεις 180×180 px.

Περιεχόμενο

Με την εμφάνιση του περιεχομένου των σελίδων στο δεξί μέρος, φαίνεται πως οι δημοσιεύσεις έχουν κερδίσει περισσότερο χώρο.

Σύνδεσμοι: Η προβολή των εικόνων των συνδέσμων γίνεται σε διαστάσεις 484×252 px. Προτεινόμενο upload εικόνων για συνδέσμους σε διαστάσεις 1200×627 px.
Εικόνες: Η προβολή των εικόνων γίνεται σε διαστάσεις 504×504 px. Προτεινόμενο upload εικόνων σε διαστάσεις 1200×1200 px.
Βίντεο: Η προβολή των εικόνων των βίντεο γίνεται σε διαστάσεις 504×283 px.

Tabs

Τα tabs τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάτω από τη φωτογραφία εξώφυλλο στις σελίδες, μένουν μονάχα με τις ονομασίες τους στο ίδιο μέρος των νέων σελίδων, ενώ μαζί με τις εικόνες τους μεταφέρονται στο αριστερό μέρος των σελίδων.

Προτεινόμενο upload για τις εικόνες των tabs είναι σε διαστάσεις 111×74 px.

Τέλος, όσον αφορά και πάλι τα tabs, όταν κάποιος ανοίγει ένα από αυτά στις νέες Facebook σελίδες, το περιεχόμενο αυτού εμφανίζεται μετά τις εικόνες εξώφυλλο και προφίλ και όχι μόνο του σε μια ολόκληρη σελίδα.

Δείτε όλες τις προηγούμενες αλλαγές πώς εφαρμόζονται οπτικά στο παρακάτω Infographic της Tabfoundry.

facebook-pages-new-dimensions-2014

Πηγή: Social Media Life

TAGS > , , , , ,

Post a comment