- / - - / -

BLOG

Ανεδειξε Την Φιρμα Σου Σαν Να Αξιζει Πραγματικα Για Τους Αλλους!

Κάθε εταιρεία όταν ξεκινάει την έναρξη της, αρχίζει με περίπου τα ίδια βασικά συστατικά: ένα καλό προϊόν, ένα μεγάλο όραμα και την πεποίθηση ότι αυτά τα δύο μπορεί να προσθέσουν κάτι σημαντικό  στον υπόλοιπο κόσμο. Στη συνέχεια έρχεται να πείσει τους ανθρώπους να αγοράσουν την ιδέα.

Αλλά ο κόσμος αλλάζει. Η άνοδος των νέων τεχνολογιών και τα φρέσκα επιχειρηματικά μοντέλα – καθώς και η άφιξη των πελατών, οι οποίοι δεν είναι πλέον αδιακρίτως σπάταλοι – έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική στο τοπίο.

Δυστυχώς, η προσέγγισή μας για τη δημιουργία αξίας στην επιχείρηση δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Είμαστε προσκολλημένοι στα παλιά εφαρμόζοντας το ίδιο παλιό μοντέλο μάρκετινγκ σε έναν κόσμο που απαιτεί εξέλιξη και καινοτόμες λύσεις στις ανάγκες των πελατών. Η απαίτηση να παράγεις περισσότερο περιεχόμενο, καλύτερα προϊόντα και χαρακτηριστικά αυτών γρηγορότερα από ό, τι όλοι οι άλλοι έχει δημιουργήσει μια αντιστοιχία με υπερφορτωμένες ιστοσελίδες, spam μηνύματα παντού, απομονωμένες ομάδες και δουλική αφοσίωση στις τάσεις της αγοράς.

Πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζουμε τη δημιουργία αξίας, καθώς και μια θεμελιώδης επιστροφή σε ό, τι μας κάνει ανθρώπους. Σήμερα, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε διαρκή αξία είναι να δημιουργηθούν εμπορικά σήματα που οι άνθρωποι εμπιστεύονται και συσχετίζονται με αυτά.

question-mark

Πρώτα ξεκινήστε με το γιατί. Οι καλύτερες εταιρείες στον κόσμο έχουν κατανοήσει το θέμα του γιατί. Και αυτό είναι το πρώτο στάδιο στο branding. Αν αυτό ακούγεται σαν κοινή λογική, παρακάμπτοντας αυτό το βήμα είναι ο μόνος λόγος που τόσα πολλά προϊόντα και εταιρείες έχουν αποτύχει στην αγορά.

Εξετάστε αυτά τα ερωτήματα : Γιατί έχει σημασία η εταιρεία σας; Γιατί είναι διαφορετική από τους ανταγωνιστές; Και γιατί θα ήταν ο κόσμος μια πιο σκοτεινή χώρα χωρίς το εμπορικό σήμα σας; Βρίσκοντας τις παραπάνω απαντήσεις θα οδηγηθείτε στο μεγάλο σας γιατί, και αυτό είναι το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας μάρκας που θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδος  δεδομένων των πελατών είναι μόνο μερικά κλικ μακριά. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι πελάτες είναι άνθρωποι, όχι σύνολα δεδομένων. Αυτοί νοιάζονται βαθιά για τη ζωή τους και τι εισέρχεται μέσα σε αυτές. Μόλις πραγματικά καταλάβετε γιατί η εταιρεία σας είναι σημαντική, να δημιουργήστε ένα αμφίδρομο διάλογο που συνδέει τους πελάτες με το όραμά σας.

Είναι εύκολο να επισημάνω τα μεγάλα εμπορικά σήματα όπως της Nike ή της Apple που το κάνουν αυτό τόσο καλά, αλλά ακόμη και οι μικρές εταιρείες όπως η Whistle, μια νέα εταιρία με tracker-activity για τα κατοικίδια ζώα, τα καταφέρνει με επιτυχία. Από το hardware και το software μέχρι τις εμπειρίες μάρκετινγκ, η εταιρία Whistle καταλαβαίνει ότι η δημιουργία μια συναισθηματικής σύνδεσης με τους πελάτες είναι το κατάλληλο καύσιμο για να πυροδοτήσει την πίστη προς τη φίρμα. Αυτή είναι μια απλή, ισχυρή ιδέα και η εκτέλεσή της είναι integrated.

Customer-Experience

Οι Εμπειρίες έχουν σημασία. Οι ημέρες των γιγαντιαίων παγκόσμιων rollouts και οι μαζικές εκστρατείες συρρικνώνονται, και ελπίζοντας ότι το μήνυμά σας θα ανέβει στην κορυφή με εσάς να φωνάζετε πιο δυνατά ή πιο συχνά από ό, τι όλοι οι άλλοι δεν είναι μια καλή στρατηγική.

Αντ ‘αυτού, πάρτε μια προσέγγιση πρώτης-εμπειρίας. Οι εμπειρίες που δημιουργεί η εταιρεία σας μπορεί να είναι μικρές ή μεγάλες – είτε αυτές λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια περιοχή 280.000 m χώρου γραφείων ή με την άφιξη ενός tweet 140 χαρακτήρων – αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η καθεμία από αυτές τις εμπειρίες σημαίνει κάτι για τους πελάτες σας. Κοιτάξτε τον τρόπο που η Apple σχεδιάζει σχολαστικά τη συσκευασία της. Στην περίπτωση που οι άλλες εταιρείες βλέπουν ένα κουτί, η Apple βλέπει μια εμπειρία για το χρήστη.

Ή πάρτε το παράδειγμα της Zappos. Ναι, οι πελάτες μπορεί να καλούν για να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια, αλλά αυτό που πραγματικά παίρνουν είναι μια λεπτή και προσεκτικά διαμορφωμένη πείρα ετών γύρω από μια ενιαία  και ισχυρή ιδέα : Καλύτερη εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών πάνω απ ‘όλα.

teamwork-and-integration

Ενσωμάτωση, ενσωμάτωση, ενσωμάτωση. Περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερα προϊόντα δεν είναι η απάντηση στον αγώνα δρόμου σας να ακουστείτε μέσα από όλο το θόρυβο στα μέσα επικοινωνίας. Η παλιά διαδικασία δημιουργίας αξίας πραγματοποιούταν σε απομόνωση, με μία agency υπεύθυνη για τη συσκευασία του προϊόντος, μια άλλη για τη στρατηγική και μια ακόμη για την παρακολούθηση των ψηφιακών μέσων και της επικοινωνίας. Σήμερα, οι επιχειρήσεις πρέπει να εξελιχθούν και να δουν τα πάντα μέσα από το φακό της ολοκλήρωσης και της ενσωμάτωσης. Ο καθένας και η καθεμία από τις ομάδες μάρκετινγκ και τα διευθυντικά στελέχη, τους σχεδιαστές, και τους προγραμματιστές, πρέπει να έρχονται μαζί, έτσι ώστε να δημιουργούν ολοκληρωμένες και ενσωματωμένες εμπειρίες για το χρήστη που σημαίνουν πραγματικά κάτι για αυτόν και δίνουν αξία-λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας του.

Η απλή αλήθεια είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται καλά για το τι αγοράζουν και να έχουν περισσότερο έλεγχο από ποτέ στα εμπορικά σήματα που φέρνουν στη ζωή τους. Είναι μια νέα οικονομία, μία στην οποία η πίστη (brand loyalty) είναι το νέο νόμισμα. Επενδύστε σε αυτό, και οι πελάτες θα επενδύσουν σε εσάς.

Πηγή: Entrepreneur

TAGS > , , , , , , , , ,

Post a comment